16
ΔΕΚ

Κρατάει τα θετικά από τη μάχη για τα εργασιακά


Κέρδη και ζημιές μετρά η κυβέρνηση από τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το οποίο πήρε το «πράσινο φως» της Βουλής τα ξημερώματα της Τετάρτης, με… αμυχές για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου από τον βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου , που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ , προκαλεί μεν προβληματισμό, ωστόσο στην κυβέρνηση στέκονται στο γεγονός ότι πέρασαν μία δύσκολη δοκιμασία με επιτυχία, χωρίς να διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η συνοχή της Κ.Ο.

Για την κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. έχοντας στη βαλίτσα του την έγκριση του νομοσχεδίου, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως απόδειξη προς τους εταίρους και δανειστές μας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους με βάση το Μνημόνιο , με στόχο να φέρει πιο κοντά την επόμενη δόση του δανείου αλλά και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του.


Produced by