21
ΔΕΚ

Γ.Πεταλωτής: «Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών»


«Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών, στόχος μας να είμαστε στην ευρωζώνη , δεν μας αγγίζουν τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή », ξεκαθάρισε μιλώντας στον «Real Fm» o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, αναφορικά με το υπουργικό συμβούλιο, ότι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, έχει να κάνει με το ζήτημα των τυχερών παιγνίων, καθώς όπως είπε, από τη μία πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ και από την άλλη υπάρχει ο ιντερνετικός τζόγος, σημειώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αδειοδότηση, ώστε να δημιουργηθούν χώροι που όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να παίζουν ελεγχόμενα. Θα υπάρξει μελέτη, «ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος και να μην γεμίσουν "φρουτάκια" όλες οι γειτονιές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση, έχει θέσει ως στόχο της, η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη «ασυζητητί. Δεν συζητάμε για επιστροφή στη δραχμή, είναι σενάρια τα οποία δεν μας αγγίζουν, δεν μας αφορούν, δεν είναι ούτε καν στον θεωρητικό σχεδιασμό που κάνουμε, γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει».

«Είμαστε σαφέστατα μέσα στην ευρωζώνη, δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου, ούτε από την ευρωζώνη, ούτε από την ΕΕ, γιατί δεν υπάρχει προοπτική -τουλάχιστον τώρα- έξω από την ευρωζώνη, τώρα που πάμε να σταθούμε, να ισχυροποιηθούμε με όποιους κλυδωνισμούς έχει το ευρώ για τη σταθερότητα του οποίου η ΕΕ πήρε και σημαντικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί όταν μιλάμε για σταθερότητα, ένα σημαντικό μέρος είναι η νομισματική σταθερότητα και από εκεί και πέρα υπάρχει η ευρωπαϊκή συνοχή και όλοι οι άλλοι παράγοντες, αλλά αυτή τη νομισματική σταθερότητα στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και γενικώς η ΕΕ, παρ'όλο που υπάρχουν πολλές απόψεις και τάσεις, πιστεύω ότι σήμερα μπορεί και τη διαφυλάσσει. Αρα, σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε».

Produced by