21
ΔΕΚ

Νασιώκας: Να κοπεί η επιχορήγηση των κομμάτων για δυο χρόνια


«Δύσκολα βγαίνει ο λογαριασμός με τη βαθιά ύφεση στην οποία βρίσκεται η χώρα», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Έκτωρας Νασιώκας, αφότου πρότεινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή να μην λάβουν για δύο χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης αντιτάχθηκε στις περικοπές μισθών λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «οι πολίτες δεν αντιστρατεύονται τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές η οριζόντια μείωση των μισθών».


Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος αφού σημείωσε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», εξέφρασε το παράπονο ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό χωρίς ακόμηα να λαβει απάντηση. Ακόμα, σημείωσε ότι «συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ μειώσεις μισθών και συντάξεων», αναγνώρισε πάντως ότι «είναι αναγκαίο κακό» προσθέτοντας ωστόσο: «Ξέρετε τι θα πει να πέφτει έξω κάποιος που έχει προγραμματίσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του και όχι γιατί τα έπαιξε στο τζόγο;»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του και αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό, ο κ. Ρομπόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Για να πετύχουμε στη μάχη που δίνουμε για στέρεες βάσεις της χώρας υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να στηρίξουμε με κάθε μέσο το κοινωνικό κράτος. Είναι η ψυχή μας και αν το χάσουμε, θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε:

«Αναρωτιέμαι πόσο μακριά είναι η κοινοβουλευτική μας λειτουργία από τη δυνατότητα ενός βουλευτή να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, και να μη θεωρείται αυτό συνωμοσία ή πτώση της κυβέρνησης».


Produced by