27
ΔΕΚ

Ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας


Ορκίστηκε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο και Χαράλαμπο Καφύρα, καθώς και τους 51 περιφερειακούς συμβούλους όρκισε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατά την ομιλία του τόνισε πως «ο όρκος που δίνουμε σήμερα δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια ισχυρή και ακατάλυτη δέσμευση τιμής και ευθύνης και μαζί η ουσιαστική αφετηρία μιας διαδρομής στο τέλος της οποίας θα κριθούμε όλοι».

Όπως μάλιστα επεσήμανε, «πηγαίνουμε στην Περιφέρεια με ισχυρή λαϊκή εντολή, όμως, κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι ιδανικότερες».


«Πρώτιστος και ανυποχώρητος στόχος μας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει Περιφέρεια - πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, πρότυπο διαφάνειας, διαρκούς κοινωνικής λογοδοσίας και συμμετοχής. Με απόλυτο σεβασμό στη φωνή του πολίτη, με κρυστάλλινο τρόπο λειτουργίας, με συνεχή και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό έλεγχο», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργος Παπαναστασίου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γεωργία Ντάτσικα και Δημήτρης Δεσύλλας. Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Αμβρόσιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Αιτωλίας κ. Κοσμάς και Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Θάνος Μωραϊτης και Γιάννης Κουτσούκος, βουλευτές, απερχόμενοι νομάρχες, δήμαρχοι, καθώς και εκπροσώπων αρχών και φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Produced by