28
ΔΕΚ

Αναταραχή στη Ν.Δ. λόγω του «Δικτύου 21»


Σάλο έχει προκαλέσει στη Ν.Δ. η νέα δυναμική εμφάνιση που έκανε ο επικεφαλής του «Δικτύου 21», δικηγόρος Φ. Κρανιδιώτης. Σύμφωνα με το BHMA online, ο κ. Κρανιδιώτης περιέγραψε το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές: «Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα , απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» αναφέρει με άρθρο του ο κ. Κρανιδιώτης και συνεχίζει, ρίχνοντας το «καρφί» του στους οπαδούς του «μεσαίου χώρου»: «...Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την "επικοινωνία", πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος "αυτισμός"».

Οι απόψεις αυτές του κ. Κρανιδιώτη έχουν προκαλέσει ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και τον έφεραν στο επίκεντρο της αρνητικής κριτικής. Ακόμη ένα σημείο τού προ ημερών σχολίου του το οποίο ενίσχυσε τα «δηλητηριώδη» σχόλια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ήταν οι εξής δύο επισημάνσεις: «Υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες για ανύπαρκτες "συγκρούσεις", υπονομεύει τη συλλογικότητα και προσπαθεί να "κοντύνει" όποιους θεωρεί απειλή, π.χ., για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του». «Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μόνο με "αδερφίστικα" κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά».

Ο κ. Κρανιδιώτης, που είναι από τους πιστούς στον κ. Σαμαρά εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνει σε άλλο σημείο ότι χρειάζονται μερικοί «εμπρηστές» για να «κάψουν τα ξερά και τα ζιζάνια» ώστε να μπορέσει το κόμμα να «οργώσει», να «σπείρει» και να θερίσει το «υγιές μέλλον». Το διαδικτυακό άρθρο του κ. Κρανιδιώτη δημοσιεύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, την επόμενη ημέρα της συνάντησης του κ. Σαμαρά με στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, εν όψει του ανασχηματισμού. Ο κ. Κρανιδιώτης για να αποφύγει τη σύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα της ΝΔ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «μιλάει γενικά» και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά πολλοί στο παρασκήνιο άρχισαν τις εκτιμήσεις.
Produced by