04
ΙΑΝ

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λ. Αυγενάκης


Την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία, το νέο κόμμα της κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε πριν λίγο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφαση του αυτή μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στο νομό Ηρακλείου και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόφασή του για το πολιτικό του μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική.


«Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς », τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ όπως υποστήριξε η έδρα του ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους τον ψήφισαν, τον στήριξαν, και σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά του.

«Στις 23 Νοεμβρίου πληροφορήθηκα, όπως και εσείς, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς, με διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα» - με «μια αντικαταστατική και πολιτικά αυταρχική προσωπική του απόφαση», όπως επανέλαβε.

«Η διαγραφή αυτή δεν είχε κανένα νόημα και καμιά αιτιολογία. Έγινε στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κ. Σαμαρά, στην προσπάθειά του να επιβάλει τη "σιωπή των αμνών" στο Κόμμα, το οποίο άλλωστε ο ίδιος κάποτε πρόδωσε και το ανέτρεψε από την κυβέρνηση. Το οποίο εμπόδισε ο ίδιος, για δεύτερη φορά, να επανέλθει στην εξουσία, συντασσόμενος τότε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο κ. Σαμαράς «πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης και τώρα τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων του Κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».


Όσο για την Δημοκρατική Συμμαχία, είπε πως «το κόμμα που ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και που τώρα αρχίζει να διαμορφώνει τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις του».

Η κ. Μπακογιάννη, ανέφερε, «είναι πολιτικός που διαθέτει πείρα, γνώση, ιδέες, με ανοικτή και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει, μαζί με όλους εμάς, εκείνους που θέλουν να στρατευθούν στην υπόθεση της οικοδόμησης της Ελλάδας του σήμερα και του αύριο».

Καλωσόρισε η Ντ. Μπακογιάννη την προσχώρηση του βουλευτή

Καλωσόρισε με δήλωση της η Ντόρα Μπακογιάννη την προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία του Λευτέρη Αυγενάκη, «ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου βουλευτή Ηρακλείου».

Η συμμετοχή του Λευτέρη Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία «θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Produced by