09
ΙΑΝ

Γ. Παπανδρέου: «Θέλω απάντηση γιατί κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή»


Αποφασισμένος να προχωρήσει η εφαρμογή των νόμων για όλους ανεξαιρέτως όσους παρανομούν, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε στο Καστρί με στενούς συνεργάτες του, θέτοντας ως άμεσο στόχο του να εμπεδωθεί το αίσθημα της ισονομίας στην κοινωνία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. «Θέλω απάντηση γιατί κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή», ρώτησε ο πρωθυπουργός τους συνεργάτες του και τους ζήτησε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα ατιμωρησίας με βάση τα… παραθυράκια των νόμων. Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να ξεκαθάρισε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να αφορούν ακόμα και πολιτικούς, οποιουδήποτε κόμματος, ζητώντας οι Αρχές να προχωρούν σε δήμευση της περιουσίας όσων δεν δικαιολογούν το «πόθεν έσχες» τους.

Το Μαξίμου θέλει να δείξει ότι η κωλυσιεργία που παρατηρούνταν στη διερεύνηση υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη αλλά και η ατιμωρησία συγκεκριμένων παραβατών, είναι φαινόμενα που πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε δημόσια από τους δικαστές την επιτάχυνση των διαδικασιών για υποθέσεις που «σέρνονται» εδώ και καιρό, δημιουργώντας εντυπώσεις σε βάρος του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Παράλληλα, έτοιμο είναι το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχό τους, καθώς και για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

 

Produced by