11
ΙΑΝ

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η Ντόρα


Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με στόχο την προπαρασκευή του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάιο και στο οποίο η πρώην υπουργός επενδύει πολλά για την ισχυροποίηση του κομματικού μηχανισμού αλλά και της παρέμβασης της ΔΗ.ΣΥ. στην κοινωνία.

Η κα Μπακογιάννη άρχισε τις περιοδείες της, όπως ήταν φυσικό, από την Κρήτη , και σύμφωνα με το επιτελείο της τα μηνύματα που πήρε ήταν περισσότερο από θετικά για την προοπτική του εγχειρήματός της. Όπως σημείωναν στελέχη της ΔΗ.ΣΥ., οι διαρροές στελεχών από τη Ν.Δ. προς το κόμμα της κας Μπακογιάννη αγγίζουν στην Κρήτη το 90% του μηχανισμού της Ρηγίλλης, με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινδυνεύει να… ξεμείνει από στελέχη στην Κρήτη!

Η κα Μπακογιάννη θα συνεχίσει τις περιοδείες της στην Αττική και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου θα έχει προσυνεδριακές συναντήσεις και θα ανακοινώνει τα κατά τόπους μέλη που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού, αποστέλλεται στα άτομα που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της ΔΗ.ΣΥ., στο Μπάντμιντον, ανοιχτή επιστολή της κας Μπακογιάννη, φόρμα επιβεβαίωσης της εγγραφής μέλους στο κόμμα, καθώς και υλικό για εγγραφή νέων μελών. Η ίδια η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., εξάλλου, απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι πιστεύουν στην ιδέα και τους στόχους της Δημοκρατικής Συμμαχίας να εγγραφούν ως μέλη του νέου κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας νεολαίας.

Η κα Μπακογιάννη και το επιτελείο της θέλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο τρίμηνο –το οποίο η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα–, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πρόωρες εκλογές . Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται ανοιχτά κατά ενδεχόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την οποία θεωρεί επιζήμια για τη χώρα, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμμαχία «είναι έτοιμη και θα μπει στη Βουλή με ποσοστά που θα εκπλήξουν».
Produced by