11
ΙΑΝ

Παπούλιας: Με σαφές λεξιλόγιο ο πρωθυπουργός στην Τουρκία


«Ήσασταν όμως πολύ σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, ενώ ο κ. Παπανδρέου αποκρίθηκε πως «είναι το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Σχετικά με το ευρωομόλογο και την προσπάθεια εξασφάλισης της απαιτούμενης συναίνεσης για την έκδοση του, ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε άμεσα την συζήτηση για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, με τα ελληνικά συμφέροντα. «Η ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη θα συμβάλλει πολύ στην σταθερότητα και θα βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να κάνουμε αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός», τόνισε, ενώ προσέθεσε πως «ενα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, όπου όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο και πραγματικά μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα»

«Και μια βοήθεια για τους αδύναμους», παρενέβη ο κ. Παπούλιας. «Ακριβώς», απάντησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για «βασική προσπάθεια» της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας, το οποίο ήταν "ανοργάνωτο, χαώδες, πελατειακό".

«Αυτή η προσπάθεια είναι όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά μέσα στους βασικούς μας στόχους για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτά τα στηρίζετε και εσείς πολύ», με τον Κάρολο Παπούλια να απαντά «απόλυτα».
Produced by