11
ΙΑΝ

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά ο Φ. Κουβέλης


Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου, της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου και της προώθησης του ευρωομολόγου τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης .

«Δύο είναι τα ζητούμενα. Το ένα, είναι η επιμήκυνση η οποία μας είναι αναγκαία προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακτήσει, αν θέλετε, περιθώρια αναπνοής. Και το δεύτερο είναι το ευρωομόλογο», τόνισε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Flash.

«Βεβαίως, ούτε η επιμήκυνση, ούτε το ευρωομόλογο από μόνα τους είναι ικανά να δώσουν απάντηση γρήγορης διεξόδου από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Και βεβαίως υπάρχει η ανάγκη του πολιτικού ελέγχου της λειτουργίας των αγορών από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εδώ η χώρα μας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, άλλωστε δεν είμαστε πια μόνοι, από κοντά η Πορτογαλία , αλλά και άλλες χώρες του νότου που απειλούνται με παρόμοια καθεστώτα οικονομικά όπως στην Ελλάδα», συνέχισε, ενώ ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου απο την κυβέρνηση.
Produced by