12
ΙΑΝ

Πάγκαλος: Δεν φεύγω, γιατί δεν διαφωνώ


Να βάλει τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου σχολίασε ότι «κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει, αλλά δεν τα κατάφεραν» και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα «ηρωικής εξόδου» του από την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχώρησης του από την κυβέρνηση, αφού δεν έχει καμία διαφωνία με τις ασκούμενες πολιτικές, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν έχει αποχωρήσει δύο φορές από υπουργική θέση στις κυβερνήσεις Σημίτη, επειδή είχε ουσιαστική πολιτική διαφωνία: στη μία περίπτωση για την υπόθεση Οτσαλάν και στην άλλη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δικαιολόγησε τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τις οποίες ο κ. Πεταλωτής είχε πάρει για λογαριασμό της κυβέρνησης αποστάσεις από τα όσα είχε πει ο κ. Πάγκαλος σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης την άνοιξη του 2010, τονίζοντας ότι αποτελούσαν προσωπικές του απόψεις, που δεν εκφράζουν θέση της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα σχόλια του για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι ο χαρακτηρισμός «κοπρίτης» που χρησιμοποίησε αφορούσε άτομα που διορίστηκαν με πολιτικό μέσο, συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και διαφορετικούς χαρακτηρισμούς, όπως «τεμπέλης» ή «ανίκανος», ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ για γενίκευση των όσων είπε.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο κ. Πάγκαλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει. Κάτι ξέρω εγώ που το λέω», απάντησε με νόημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχιση του… σίριαλ με πρωταγωνιστή τον ίδιο στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Produced by