13
ΙΑΝ

Ζητούν απόσυρση της πρότασης για διαγραφή των «ανείσπρακτων» 24 δισ. ευρώ


Το θέμα της πρότασης διαγραφής των 24 δισ. ευρώ «ανείσπρακτων οφειλών» επαναφέρουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με την οποία ζητούν την απόσυρση της επίμαχης πρότασης.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός, ζητούν με την ερώτησή τους να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου υπουργείου, με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες εταιρείες.
 
Επιπλέον, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το ελληνικό κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, ερωτούν εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις, μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.
Produced by