14
ΙΑΝ

Ν.Δ.: Κόλαφος για την κυβέρνηση το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ν.Δ., με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα της κρίσης και της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται:

«Τα όσα γράφει για την Ελλάδα ο σοσιαλιστής τέως Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, στο νέο βιβλίο του, αποτελούν έναν ακόμη κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Ταυτόχρονα, δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, που καλούσε, από την πρώτη στιγμή, την κυβέρνηση να “ξεκολλήσει” και να πάρει μέτρα.

Εάν ο Πρωθυπουργός -λέει ο Γκ. Μπράουν- είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”».
Produced by