17
ΙΑΝ

Γ. Παπανδρέου: Να σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει


Να σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους εργαζόμενους στα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού και τους προϊσταμένους των γραφείων του ΕΟΤ.

Να πάει παντού, είπε ο πρωθυπουργός, το μήνυμα ότι δημιουργείται στη χώρα μια νέα πραγματικότητα, της παραγωγικής και δημιουργικής Ελλάδας, ότι δημιουργείται με σχέδιο η Ελλάδα του αύριο, που βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο χωής, με επίκεντρο τον άνθρωπο, που ακτινοβολεί τις αξίες του πολιτισμού και του μέτρου.

Τα προηγούμενα χρόνια, με εξαίρεση της περίοδο των Ολυμπιακών Αγών, σημείωσε οο κ. Παπανδρέου, δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες που υπήρχαν για τη χώρα μείναμε στάσιμοι, στρεβλώσαμε τις αξίες μας, όπως το δίκαιο και το μέτρο .

Κυριάρχησε η ανομία, η γρήγορη και η εύκολη «μπάζα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο νεοπλουτισμός και η παθογένεια του πελατειακού συστήματος.

Η εντροπία που επικράτησε μας πήγε πολύ πίσω, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως αυτή η Ελλάδα τελείωσε, όσο κι αν είναι δύσκολη η μεάβαση, καλώς τελείωσε.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι θα προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και οι τομές στο κράτος, τονίζοντας ότι ο δημόσιο υπάλληλος είναι κλειδί των αλλαγών. Τα προσόντα τους, είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι ο πλούτος που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κράτους.

Produced by