18
ΙΑΝ

ΔΗ.ΣΥ.: Οργανωτικός «πυρετός» με ορίζοντα το Συνέδριο


Με το άνοιγμα γραφείων τοπικών οργανώσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και με το σχεδιασμό των περιοδειών της Ντόρας Μπακογιάννη σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται οι οργανωτικές διαδικασίες του νέου κόμματος, με ορίζοντα το ιδρυτικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 29 Μαΐου, στην Αθήνα.

Στα άμεσα σχέδια της ηγεσίας της ΔΗ.ΣΥ. είναι το άνοιγμα 18 γραφείων τοπικών οργανώσεων στην Αττική, με τα πρώτα δύο να λειτουργούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε Πέραμα και Μαρκόπουλο. Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συνεχίσει τις περιοδείες της σε όλη τη χώρα, με επόμενο σταθμό την Ήπειρο, όπου θα έχει προσυνεδριακές συναντήσεις και θα ανακοινώσει τα τοπικά στελέχη που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η ίδια η πρώην υπουργός αποδίδει ιδιαίτερη σημασία τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες όσο, κυρίως, στο ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., που θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανοδική πορεία του εγχειρήματός της. Μέχρι τότε, πάντως, η κα Μπακογιάννη, αλλά και τα στελέχη του κόμματος, θα συνεχίσουν να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και να εκφράζουν τις ανησυχίες και τις αγωνίες των πολιτών, που αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται. «Σημαία» έχει κάνει η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. και την πρόταση που κατέθεσε, με επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει το «αμαρτωλό» θέμα των προμηθειών στο χώρο της Υγείας.

Η κα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει το θέμα αυτό «ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι όμως σκάνδαλο απαράγραπτο». Η ίδια αντικρούει και όσους την κατηγορούν ότι με την πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά «στοχοποίησε» τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» από την εσωκομματική διαδικασία για εκλογή ηγεσίας στη Ν.Δ. Η κα Μπακογιάννη εξηγεί ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ανυπολόγιστο κόστος για τους ασφαλισμένους και χρήζει άμεσης διερεύνησης, ενώ σημειώνει ότι αποτελεί και ευκαιρία για να αποδείξει το πολιτικό σύστημα ότι είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος σε μία «άρρωστη» κατάσταση.

Produced by