18
ΙΑΝ

Σχέδιο εξόντωσης της προσωπικότητάς του από τη Ν.Δ. καταγγέλλει ο Θ. Πάγκαλος


Απόπειρα «εξόντωσης» της προσωπικότητάς του από τη Ν.Δ. και από τον παραταξιακό της Τύπο κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του».

«Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι», είπε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνο, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτό το είδος της πολιτικής». Διέψευσε, δε, ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή, λέγοντας: «Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;».

Σε ό,τι αφορά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τους δημόσιους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ότι είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κοπρίτες και αναφέρθηκε στα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε «λαμπρά», αν και παραδέχθηκε ότι «δεν τα έχουμε αξιοποιήσει».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και: στις «σημαντικές περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος» που είπε ότι υπάρχουν, τονίζοντας ότι «πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών», αν και όπως είπε, «τα πολλά λεφτά δεν χάθηκαν εκεί». Όπως τόνισε, «τα μεγάλα χρέη τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν».
Produced by