19
ΙΑΝ

Κίνηση υπέρ των ευπαθών ομάδων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Πρόταση για τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους άπορους και τους μακροχρόνια άνεργους, επεξεργάζεται ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , όπως αποκάλυψε μιλώντας στο «ΒΗΜΑ 99,5» ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μέλος της συγκεκριμένης ομάδας.

Πρόκειται, σύμφωνα, με πληροφορίες, για την ίδια ομάδα βουλευτών του Κινήματος που έχουν κατά καιρούς εκφράσεις αντιρρήσεις σε συγκεκριμένες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής.
 
Πάντως οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά να αποκαταστήσουν το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και την «παραδοσιακή» σχέση του με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η οποία έχει διαταραχθεί σε σημαντικό βαθμό τον τελευταίο ένα χρόνο, εξαιτίας της σκληρής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους όρους δόμησης σε περιοχές Natura, σημειώνοντας πως «το νομοσχέδιο έχει προβλήματα» και αφήνοντας αιχμές εναντίον της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, επειδή, όπως είπε, δεν διαβουλεύτηκε με τους βουλευτές πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου.
Produced by