20
ΙΑΝ

"Μια ανάσα" απο το πόρισμα για τη Siemens


Ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις των πορισματικών θέσεων των κομμάτων βρίσκεται η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens .


Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει με την εισηγήτριά του Βάσω Τσόνογλου το βασικό μέρος των προτάσεών του, όπου γίνεται λόγος για πολιτικες ευθύνες και ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τον ΟΤΕ περαιτέρω διερεύνηση για τους Αν.Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη ΝΔ .

Για τον ΟΣΕ προτείνει τους κ.κ. Χρ.Βερελή και Μιχ.Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τον Γ.Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ και από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ τους Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη.


Η ΝΔ αποδίδει πολιτικές ευθύνες κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστου Βερελή, Τάσου Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωντασντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, που οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.
Produced by