25
ΙΑΝ

Ντόρα: «Επιτροπή συγκάλυψης» για τη Siemens


Σαφή θέση υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς εξαιρέσεις, έλαβε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, διαφοροποιούμενη από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είτε έχουν ταχθεί κατά είτε εκφράζουν επιφυλάξεις για τις προωθούμενες αλλαγές.

Συνεργάτες της κας Μπακογιάννη σημειώνουν ότι η ξεκάθαρη θέση του κόμματος στο σημαντικό αυτό ζήτημα δείχνει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία βάζει πάνω απ’ όλα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Τη θέση της ΔΗ.ΣΥ. για το συγκεκριμένο ζήτημα διατύπωσε η ίδια η κα Μπακογιάννη σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του τόνισε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν αφορά το μνημόνιο , είναι πραγματική ανάγκη της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει σαφές οικονομικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές και τους πολίτες». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι «δέσμια της λογικής που υποστήριζε επί δεκαετίες, καθυστερεί, προχειρολογεί και παλινωδεί», αλλά και τη Ν.Δ. ότι «αντί να πιέζει την Κυβέρνηση για πλήρη απελευθέρωση, παζαρεύει με τους συνδικαλιστές των φορέων προτάσσοντας για μια ακόμη φορά το κομματικό της συμφέρον αντί του εθνικού».
Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει τις περιοδείες της σε ολόκληρη την Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Ήπειρο, όπου εγκαινίασε τα τοπικά γραφεία της ΔΗ.ΣΥ. στα Γιάννενα.

Σε δηλώσεις της, η πρώην υπουργός ξεσπάθωσε εναντίον όσων κατέληξαν στο πόρισμα για τη Siemens , λέγοντας ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα αντί να συμφωνήσουν στο να υπάρξουν ουσιαστικές αποκαλύψεις για το που πήγαν τα 100 εκατ. μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens, ουσιαστικά λειτούργησαν ως επιτροπή συγκάλυψης του όλου αυτού σκανδάλου (…) έφαγα αρκετή λάσπη όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την υπόθεση της Siemens (…) αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να βρεθεί η αλήθεια γι’ αυτή την υπόθεση και όχι να κρεμιούνται άνθρωποι στα μανταλάκια όπως το δικό μου όνομα…».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κα Μπακογιάννη είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, όπου η τέταρτη δόση του δανείου υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας κινδυνεύει ούτως ή άλλως, μπορεί να βάλει και τη χώρα σε εκλογές».
Produced by