26
ΙΑΝ

Παπανδρέου: " Ο συναγερμός δεν έχει λήξει"


«Η Ελλάδα διέψευσε τις κασσάνδρες με την ωριμότητα των πολιτών στα σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ .

"Βρισκόμαστε τώρα στο συνολικό ευρωπαϊκό παιχνίδι ως μέρος της συλλογικής λύσης που θα δοθεί", τόνισε. «Έχουμε σημειώσει την δυνατότητα επιχείρησης του χρέους».

Ο πρωθυπουργός αφού επεσήμανε ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει, υπογράμμισε ότι το 2011 η χώρα ξεκινά με σταθερή πορεία και τολμηρές αλλαγές στις ραγδαίες εξελίξεις.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους έναντι της «παραδοσιακής Αριστεράς» επικρίνοντας μεταξύ άλλων και την «κατάλυση των πανεπιστημιακών ελευθεριών», γεγονός που θα «γεννήσει καταστρεπτικά αντανακλαστικά για τον τόπο».

Εξήρε την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως η ΚΟ την πιο δύσκολη στιγμή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αν και τα μέσα ενημέρωσης θέλουν «αίμα» αναδείξαμε είπε ένα πρωτοφανές έργο στην νεότερη ιστορία με διάλογο χωρίς κόμπλεξ και αλαζονεία.

Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν τον λόγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα: οικονομία, εξεταστικές επιτροπές, διαφθορά ,τον ρόλο του κράτους καθώς και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης. Ζήτησαν πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις.

Στην δευτερολογία του ο κος Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν παντού την προσπάθεια που καταβάλλεται για έξοδο από την κρίση.

«Δίνονται μάχες εντός και εκτός Ελλάδος» είπε ο πρωθυπουργός και «οι βουλευτές δεν είναι ούτε στρατιωτάκια ούτε αντάρτες αλλά δημιουργικοί συμμέτοχοι», επεσήμανε. Επέστησε προσοχή στα θέματα διαφάνειας.

«Όχι» είπε στην εύκολη ισοπέδωση του πολίτικου σχήματος γατί δημιουργείται μια αντίληψη πίσω από την οποία κρύβονται συμφέροντα ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί.

Επίσης για τις εξελίξεις στην οικονομία παρατήρησε πως γράφονται πολλά στον τύπο.«Μην δίνετε σημασία σε όλα», συμπλήρωσε ο κος Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δύσκολες αποφάσεις. «Αυτή, είπε, είναι η πατριωτική και προοδευτική απόφαση μας».

«Δεν είμαι μόνος, σημείωσε. Έχω την στήριξη την δική σας και του λαού, για να σπάσουμε τον κύκλο της μιζέριας και απαισιοδοξίας


Αναφερόμενος στην κατάληψη της Νομικής από 300 παράνομους μετανάστες διερωτήθηκε: «Είναι αριστερό και προοδευτικό να εκμεταλλεύονται τον πόνο εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με τρόπο προκλητικό και ν προωθούν την ανομία;». «Αυτή είναι η πρόοδος που επιθυμούν κάποιοι; Οι καταλήψεις και η ανομία; Εμείς λέμε όχι. Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία. Αριστερά και πρόοδος δεν είναι να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Αριστερά και πρόοδος δεν είναι να επενδύεις σε μια κοινωνία μπάχαλο. Να χαίρεσαι με εικόνες καταστροφής».

Produced by