01
ΦΕΒ

Γ.Μιχελάκης: "Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις λαϊκές ομάδες"


Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ,την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων. 

Επεσήμανε  πως η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου.

"Το κυριότερο είναι, πώς η όποια απόφαση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα. Αυτά δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία", τόνισε, χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν σκέφτεται τις λαϊκές ομάδες.

" Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρεία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.

"Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη το "όχι στα σκληρά μέτρα". Για να βγεις από το φαύλο κύκλο δεν μπορείς παρά να αυξήσεις το εισόδημα του πολίτη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ δικαιώνεται για το "όχι" της στο μνημόνιο . Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διγλωσσία, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες επώδυνες αποφάσεις την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ εμφανίζεται η χώρα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα 12 δισ.
Produced by