02
ΦΕΒ

"Θα αποκατασταθεί η ζημιά από τη Siemens"


Αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου από το σκάνδαλο Siemens δηλώνει η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος απάντησε στην ερώτηση της ημέρας από το ΧΡΗΜΑ Online.

Κύριε Πεταλωτή χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, με θέμα το συντονισμό των κυβερνητικών ενεργειών στο ζήτημα της υπόθεσης Siemens. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα ή αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που θα απογοητεύσει τελικά τους πολίτες;

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου

Για το σκάνδαλο της Siemens πέρα από τον καταλογισμό ευθυνών σε πρόσωπα, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου. Αναφερόμαστε σε μια σειρά από ενέργειες που ήδη γίνονται και κάποιες άλλες ήδη έχουν αποφασιστεί, έτσι ώστε η ζημία του ελληνικού δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens πλήρως να αποκατασταθεί.

Γιατί είναι λογικό ότι εφ’ όσον υπήρχαν "μίζες " σε συγκεκριμένους παράγοντες της πολιτικής ζωής, αυτές τις" μίζες" τις επιβαρυνόταν το ελληνικό Δημόσιο και συνεπώς ο ελληνικός λαός. Ακριβώς αυτές τις ζημίες, με ένα πολύ σύνθετο νομικό τρόπο, είμαστε αποφασισμένοι και ήδη προχωρούν οι ενέργειες, έτσι ώστε να τις απαιτήσει το ελληνικό Δημόσιο και να αποκατασταθεί η τεράστια ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν οι κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, υπάρχουν οι οργανισμοί οι οποίοι έχουν βλαφτεί από αυτές τις συμβάσεις και έχουν μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο και η διαδικασία της έγερσης των σχετικών αξιώσεων ήδη έχει ξεκινήσει. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια βάση υπολογισμού της ζημίας. Είναι ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου, πλέον, να προβεί σε όλες τις ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Produced by