02
ΦΕΒ

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τη Siemens


Φωτιές άναψε στη Βουλή η αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στα αποτελέσματα της διερεύνησης της υπόθεσης Siemens από την Εξεταστική Επιτροπή, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για την αλλαγή του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο.
 
«Το μόνο άσυλο που ισχύει στη χώρα είναι των υπουργών της μίζας και των κυβερνώντων και αυτών που έχτισαν κομματικές καριέρες και περιουσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας , κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα ότι ευθύνονται για τη μεγαλύτερη συγκάλυψη σκανδάλου από την μεταπολίτευση.

Τα λόγια του προέδρου του ΣΥΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. και μέλους της Εξεταστικής για τη Siemens, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει τί συγκάλυψαν τα δύο κόμματα, «αλλιώς θα είναι ένας απλός τυχοδιώκτης». Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, Δημήτρης Παπαδημούλης, «έχει υπογράψει αυτή τη συγκάλυψη –όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας– γιατί στο σχετικό πόρισμα υπήρξαν και ομόφωνες παραδοχές».

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφού σχολίασε ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», διευκρίνισε ότι η κρίση του ήταν αμιγώς πολιτική , προσθέτοντας ότι αναφέρθηκε «στο έργο της επιτροπής που συγκάλυψε το μείζον, όχι τις ευθύνες των προσώπων –που είναι ούτως ή άλλως ανενεργά– αλλά τις ευθύνες των κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία και στα οποία αποδεδειγμένα, από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, πήγαινε το 2% των μιζών στα κομματικά τους ταμεία», κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι «εσείς αρνηθήκατε να κάνετε έλεγχο στα κομματικά ταμεία».

Produced by