03
ΦΕΒ

Ντόρα: «Αναξιόπιστο το κράτος»


Τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, όπου τόνισε ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μη αξιοπιστία του κράτους».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε όλους να αντιληφθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα από μηδενική βάση.

Σημείωσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε πρόβλημα να γίνουν ακόμα και απολύσεις στο Δημόσιο , με την προϋπόθεση ότι θα ήταν απολύτως τεκμηριωμένες. Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 200.000 απολυμένοι.

Ειδικά για τις προωθούμενες αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως το σχετικό νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως είναι παράλογο να κάνεις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και να μην έχεις κάνει κάτι για να μαζέψεις τα έσοδα σου και τα εισιτήρια σου, ενώ τάχθηκε κατά του κινήματος «δεν πληρώνω», σχολιάζοντας ότι «δεν έχει λογική».

Επίθεση εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. κατά του εκδότη και δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, λέγοντας πως «δεν μπορεί ένας εκδότης να κρατά το σύστημα» και πως «δεν μπορεί να κυκλοφορεί εκατομμύρια ανά την Ευρώπη και στη συνέχεια να τα επανεισάγει στη χώρα».

Τέλος, η κα Μπακογιάννη τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι το κόμμα της θα είναι στην επόμενη Βουλή.

Produced by