03
ΦΕΒ

Τα ενεργειακά στο επίκεντρο


Τη σύγκλιση των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον σημαντικό και κρίσιμο τομέα της ενέργειας, επισήμαναν κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας , ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν, πάντως, την ανάγκη να γίνουν προσεκτικά βήματα, γι’ αυτό και ο Κύπριος πρόεδρος ζήτησε αυτοσυγκράτηση και προσοχή από τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές «από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που μάς χαρακτηρίζει σκοτώνουμε εν τη γενέσει δυνατότητες πολιτικής και οικονομικής εκμετάλλευσης».

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «υποδειγματική συνεργασία των δύο χωρών», οι οποίες όπως είπε βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό. Εμφανίστηκε, δε, επιφυλακτικός σε σχέση με όσα λέγονται για πλούσια κοιτάσματα στο υπέδαφος της περιοχής, σημειώνοντας ότι «πολλά γράφονται (…) αλλά αυτά πρέπει εξακριβωθούν και θα προχωρήσουμε με τις απαραίτητες διαδικασίες».Produced by