03
ΦΕΒ

Σκληρή κόντρα και για την ψήφο των αποδήμων


Νέα σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ., με αφορμή αυτή τη φορά την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Ν.Δ., προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα, η οποία θα περιλαμβάνεται στον νέο εκλογικό νόμο.

«Από τις παλινωδίες σας, από την παρεμπόδιση της ψήφισης ενός νόμου για τον οποίο είχαμε συμφωνήσει, κρατώ τη δέσμευσή σας. Μόνο μη δούμε να έρχεται κανένα σχέδιο εκλογικού νόμου εδώ χωρίς να έχει και τον εκτελεστικό νόμο του άρθρου 51 παρ. 4. Η καταγγελία σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι ηχηρή γιατί δεν πάει άλλο», ήταν η απάντηση του βουλευτή της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ , κατηγορώντας το ότι στερεί την ψήφο από τους ομογενείς, αφού ως αντιπολίτευση δεν στήριξε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ν.Δ., αν και ενσωμάτωνε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει ένα είδος εκλογής βουλευτών από τους εκτός Επικράτειας Έλληνες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Το κάνετε γιατί φοβάστε τους Έλληνες της Ομογένειας. Αλλά γιατί τους κοροϊδεύετε;», διερωτήθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε εξίσου υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του κ. Ντόλιου, ο οποίος τόνισε: «Εσείς τους κοροϊδέψατε, με το νομοθέτημα το οποίο φέρατε, γιατί δεν εξασφαλιζόταν ο ομαλός τρόπος άσκησης εκλογικού δικαιώματος. Ο ρόλος και η αναγνώριση του Απόδημου Ελληνισμού είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά τον ενέταξε στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας».


Produced by