08
ΦΕΒ

Επικοινωνιακή «επίθεση» από Ντόρα


Τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της περιοχής, αλλά και με την τοπική Ομάδα Πρωτοβουλίας της ΔΗ.ΣΥ., στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Στελέχη της Συμμαχίας κάνουν λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της κας Μπακογιάννη σε διάλογο για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Όπως εκτιμούν, όσο ο καιρός περνά και οι θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. γίνονται γνωστές, ο νέος σχηματισμός κερδίζει έδαφος και απήχηση μεταξύ των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που τα τελευταία χρόνια κρατούν αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα. Παράλληλα με τις περιοδείες της κας Μπακογιάννη, συνεχίζονται και τα εγκαίνια τοπικών γραφείων του κόμματος στην Αττική. Την προηγούμενη Πέμπτη η ίδια η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. εγκαινίασε το γραφείο στον Κολωνό (Λένορμαν 156 και Βραχοχωρίου 43).

Η κα Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο είναι για την ίδια μία πολύ καλή ευκαιρία να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της με καθαρό λόγο, χωρίς στρογγυλέματα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πολιτικό κόστος, όπως κάνουν –κατά την εκτίμησή της– οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να «ανοίξουν» σημαντικά θέματα, όπως ήταν η πρωτοβουλία της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και ιδιαίτερα για τις προμήθειες στα νοσοκομεία.

Η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε η κα Μπακογιάννη αφορά την καθιέρωση του δημοσιονομικού συνταγματικού κανόνα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η πρώην υπουργός απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε θεσμικές πρωτοβουλίες και να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι σε μείζονα ουσιαστικά θέματα το πολιτικό μας σύστημα μπορεί να συνεννοηθεί και να βρει τρόπο, μέσα από ευρύτερες συναινέσεις, να προχωρήσει, στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». Η κα Μπακογιάννη αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες αντίστοιχες κινήσεις το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό είτε θα «σύρει» τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τουλάχιστον σε διάλογο για σημαντικά θέματα είτε θα αποδείξει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά τους να λάβουν αποφάσεις για τα θέματα αυτά.
Produced by