08
ΦΕΒ

Βενιζέλος: Θα διερευνηθούν οι αποκαλύψεις για τις μίζες των υποβρυχίων


 Την απόφαση της κυβέρνησης να διερευνήσει την αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Spiegel για μίζες στην αγορά υποβρυχίων από τη χώρα μας μετέφερε στην στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος .
 
«Τίποτα δεν θα μείνει ανεξερεύνητο» είπε χαρακτηριστικά Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως, το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει».

Επίσης ο υπουργός Άμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγείρει το ελληνικό δημόσιο αστικές αξιώσεις καθώς -όπως είπε- «θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει για να δούμε αν υπέρ του δημοσίου προκύπτουν και αστικές αξιώσεις». Σε ό,τι αφορά στις ποινικές ευθύνες δήλωσε ότι είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα.

Από την πλευρά ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ, η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με διακομματική συμμετοχή είχε μεταβεί στη Γερμανία και είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές αυτών που αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ενώ κάλεσε τον νυν πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσει τα σχετικά πρακτικά στον κ. Βενιζέλο για να τα μελετήσει.


Produced by