08
ΦΕΒ

“Εκστρατεία εξωστρέφειας” ξεκινά ο A. Σαμαράς


του Γιάννη Λιάρου
(yiannis.liaros@xrimatriti.gr)

“Μαραθώνιο” διεθνών επαφών ξεκινά από αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , που κάνει πρώτος πράξη την “εκστρατεία εξωστρέφειας” την οποία κήρυξε την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Η αρχή γίνεται αύριο, με το ταξίδι του κ. Σαμαρά στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, με τον οποίο θα συζητήσει για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη , για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, για την πρόταση δημιουργίας ευρωομολόγου, αλλά και για το προωθούμενο από τη Γερμανία “σύμφωνο ανταγωνιστικότητας”, που προκαλεί αντιδράσεις στους κόλπους της Ε.Ε. Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύουν στο ταξίδι του οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης.

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφτεί τη Μαδρίτη, όπου θα έχει επαφές με τον ομόλογό του στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, Μ. Ραχόι . Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα ταξίδια του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό, μέσα στο Μάρτιο, τόσο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι όσο και σε Ισραήλ και Κίνα.

Στόχος αυτών των ταξιδιών του κ. Σαμαρά είναι μέσα από τις επαφές με ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρώπης –και όχι μόνο– να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του, αλλά και να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι σταθερά προσανατολισμένοι στις ιδέες της Ε.Ε. και ότι δεν ισχύει η εικόνα του μηδενιστή που κάποιοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν για εκείνον εξαιτίας της αντιμνημονιακής θέσης του.

Οδηγίες προς τομεάρχες

Στο μεταξύ, την πρώτη του συνάντηση με τους υπεύθυνους των τομέων της Ν.Δ., μετά τις αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, είχε σήμερα ο κ. Σαμαράς, στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους τομεάρχες να είναι μαχητικοί και να κάνουν αντιπολίτευση γόνιμη και παραγωγική, “όπως το ζητάει ο κόσμος”, και να μην χρησιμοποιούν ξύλινες, τυποποιημένες και στρογγυλοποιημένες θέσεις. “Αυτή η πολιτική έχει πεθάνει”, είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλους να αγωνιστούν με σύγχρονες ιδέες "που οδηγούν την Ελλάδα που οραματιζόμαστε".

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς, οι συναντήσεις του με τους τομεάρχες θα είναι συνεχείς και κάθε μήνα θα γίνονται και με τη συμμετοχή των γραμματέων του κόμματος, με στόχο να συναποφασίζονται οι πολιτικές, να υπάρχει ενιαία γραμμή και στη συνέχεια συντονισμός. Κάλεσε, μάλιστα, τους υπεύθυνους των τομέων να έχουν πειθαρχία στην ώρα προσέλευσης στις συνεδριάσεις.

Produced by