08
ΦΕΒ

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία ζητά η Ν.Δ.


Συνάντηση με τους εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση του κόμματός του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των γιατρών και αναστάτωση στους πολίτες λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γ. Πατούλης δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Όπως είπε, «έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της Ν.Δ. τί ακριβώς θέλει ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει». Μάλιστα ο κ. Πατούλης εκτίμησε ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό των γιατρών «γιατί έχει καταλάβει ότι βάζαμε τόσα χρόνια πλάτη στο σύστημα Υγείας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, σε δήλωση που έκανε για το θέμα του πολυνομοσχεδίου, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ . Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα».

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά».
Produced by