08
ΦΕΒ

Αύριο το απόγευμα η συνεδρίαση του Υπουργικού


 Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 4:00 μ.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση θα παρέμβουν ο πρώην αναπληρωτής Καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, με αντικείμενο τον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό.

Τα άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου, θα αφορούν το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων, το νομοσχέδιο για τους μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα, την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές και το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Παράλληλα, θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής και από τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη, για την αναθεώρηση των περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για δώδεκα περιφέρειες της χώρας. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το πιλοτικό πρόγραμμα «Εξοικονόμηση
Produced by