10
ΦΕΒ

«Δεν θα απολογηθώ για τις αλλαγές που προωθούμε»


Την προσήλωση του στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα ημερίδας του υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα απολογηθώ για τις αλλαγές που προωθούμε, ούτε για τη σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες


Τα Ολυμπιακά Ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου «Tae Kwon Do», όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο «Tae Kwon Do» εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα για τους πολίτες. Μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού, καταβάλλεται μία προσπάθεια στήριξης «άστεγων» καλλιτεχνών και θεατρικών ομάδων, με την εισαγωγή μιας νέας μορφής εναλλακτικής «επιχορήγησης».

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη θεατρικών ομάδων, ενώ σε επισημάνσεις καλλιτεχνών ότι το πρόγραμμα του υπουργείο είναι «φιλόξενο» και «χρήσιμο» για ομάδες που δεν έχουν πόρους, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι «έτσι το θέλουμε γενικά το Δημόσιο , το κράτος, να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε πολλούς χώρους, πολύ σημαντικούς, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων», επισημαίνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν.
Produced by