11
ΦΕΒ

«Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί»


«Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να είναι περήφανος, όταν βλέπει την Τρόικα να έρχεται κάθε τρίμηνο για να εγκρίνει τις δόσεις του δανείου», ωστόσο «δεν φταίει η Τρόικα για τα χρέη που διπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, για την έλλειψη διαφάνειας, για τις πελατειακές προσλήψεις , για την χαμηλής ποιότητας παιδεία και για τις μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου του έθνους-κράτους.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «εμείς δεν λακίσαμε, οι προηγούμενοι μάς έφεραν την Τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν τις συνέπειες των πολιτικών τους». Όπως είπε, «εμείς αλλάζουμε τη χώρα όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να ανοίξουν προοπτικές για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα», ενώ υπερασπίστηκε το ρόλο και τη στάση της Ε.Ε. σημειώνοντας ότι «στάθηκε, έστω διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ». Καταλήγοντας ο Γ. Παπανδρέου έστειλε το μήνυμα ότι «δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντίθετα μας δίνουν δυνατότητα να αντισταθούμε».
Produced by