14
ΦΕΒ

Γ. Παπανδρέου: "Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία"


Έκλεισε τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας με συνεργάτες του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον γραμματέα του κόμματος. Έχουμε μπροστά μας δυόμισι χρόνια δουλειάς δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ορίζοντα το 2013.

Στη σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί της 4ης Μαρτίου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συγκληθεί μία ή δύο μέρες νωρίτερα από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στο όργανο θα κατατεθεί πρόταση για τη διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αντί σύγκλησής της τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
 
Επίσης, στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί στις 26 περιφερειακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον γραμματέα του κόμματος την ενεργοποίηση όλης της οργάνωσης του Κινήματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη σηματοδοτεί και την εξωστρέφεια των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο διάλογος εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα αναπτυχθεί με βάση τους πέντε άξονες πολιτικής που έχει θέσει ο Γ. Παπανδρέου και αφορούν το επιτελικό κράτος, το πολιτικό σύστημα, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα εν μέσω κρίσης και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς.

Produced by