16
ΦΕΒ

Πρόταση Καρατζαφέρη για αξιοποίηση των ακατοίκητων ακριτικών νησιών


Για «ακραία μορφή διαδικασίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης , εκφράζοντας την αντίθεσή του με την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9».
 
Όπως είπε, «πουλάς κάτι όταν είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει πόρους με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία», ενώ εκτίμησε ότι «ποτέ δεν πουλάς έχοντας το πιστόλι του δανειστή στο κρόταφο σου. Δεν πουλάς ποτέ κάτω από πίεση» και διερωτήθηκε: «Εάν αρχίσουμε και πουλάμε την περιουσία μας, τελικά τι θα κληροδοτήσουμε στα εγγόνια μας; Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενεές σαν Ελλάδα;».

Καταθέτοντας τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε «να παραχωρηθούν για μακροχρόνια μίσθωση και ενδεχομένως τουριστική εκμετάλλευση, τα ακατοίκητα νησιά μας σε παραμεθόριες περιοχές, τα οποία βλακωδώς και αδικαιολογήτως αμφισβητούνται από την Τουρκία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ιδρυθεί σε αυτά και ένας μικρός οικισμός Ελλήνων. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουμε την κυριότητα μας σε αυτά».
Produced by