16
ΦΕΒ

Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό


Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 10:00 π.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν:

*το σχέδιο νόμου του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την “καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών”, καθώς επίσης και

*τρία νομοσχέδια του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδη, το πρώτο για την “τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των υπουργών”, το δεύτερο για την “καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου”, και το τρίτο για την κύρωση Σύμβασης για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση, την εκτέλεση και τη συνεργασία ως προς τη γονική ευθύνη και τα μέτρα προστασίας των παιδιών.

*σχέδιο νόμου της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη για το “Γ’ Ενεργειακό πακέτο”, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης θα ενημερώσει για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα παρουσιάσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Αναβάθμιση υπηρεσιών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων».
Produced by