16
ΦΕΒ

Ερώτηση Στυλιανίδη – Νάκου για την ακίνητη περιουσία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.


Για «εγκατάλειψη και απαξίωση της ακίνητης περιουσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», κάνουν λόγο σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας, ο Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος Θανάσης Νάκος. Όπως αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι δύο βουλευτές, «σε εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (…) αποτυπώνεται η πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη της ακίνητης περιουσίας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών, του Τομέα Επικουρικής Ασφάλειας και κλάδου υγείας Υπαλλήλων της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, καθώς και του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, βρίσκονται πλήθος αναξιοποίητων ακινήτων, τα οποία όχι μόνο δεν επιφέρουν κέρδη στο κράτος αλλά πολλά από αυτά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με την κοστοβόρα συντήρησή τους».

Για τους παραπάνω λόγους, οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: Για ποιο λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προβαίνει στην αξιοποίηση της εν λόγω ακίνητης περιουσίας; Υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας αυτής; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και τι οικονομικό όφελος αυτή η αξιοποίηση προβλέπεται να προσφέρει; Για ποιο λόγο δεν προχωρά η αξιοποίηση του οικοπέδου 2,5 στρεμμάτων του Ταμείου της Αστυνομίας επί της οδού Πατησίων και του ιστορικού τετραωρόφου κτιρίου επί της Ιουλιανού εμβαδού 2773,15 τ.μ., που είχε ξεκινήσει το 2006 και εντεύθεν, με ενέργειες που είχαν γίνει σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ);

Επίσης, ζητούν να τους κατατεθεί αναλυτικός πίνακας με τα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω ταμείων και το πώς αυτά αξιοποιούνται σήμερα.
Σε κοινή δήλωσή τους, οι κ. Στυλιανίδης και Νάκος αναφέρουν: «Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το “ξεπούλημα” της δημόσιας περιουσίας, την ώρα που η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση λόγω της ανυπαρξίας αναπτυξιακής πολιτικής, την ώρα που τα εισοδήματα των πολιτών –μεταξύ των οποίων και του Έλληνα Αστυνομικού– συμπιέζονται αφόρητα και περικόπτονται δαπάνες προορίζονταν για την ασφάλεια των πολιτών, είναι ανεπίτρεπτο η περιουσία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. να ρημάζει ανεκμετάλλευτη, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων».

Produced by