16
ΦΕΒ

Σαμαράς: Η πολιτική μας δικαιώνεται απ’ όλες τις πλευρές


Με κάθε επισημότητα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ. στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία των στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς καλωσόρισε όλους «στο νέο σπίτι του κόμματός μας», όπως είπε, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, διατηρώντας τους υψηλούς τόνους στην πολτική αντιπαράθεση και κάνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την εκτίμηση ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε σύγχυση (…) Και δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες μέρες σενάρια για εκλογές . Μόνοι τους τα διαρρέουν. Μόνοι τους τα διαψεύδουν. Έτσι βγήκε ο κ. Παπανδρέου χθες και απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Να τον πιστέψουμε; Και τι ακριβώς να πιστέψουμε; Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευθώ. Εμείς τους αφήνουμε να ξεμπλέξουν τις γραμμές τους. Κάνουμε τη δουλειά μας. Προωθούμε τις θέσεις μας παντού, σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Κι αύριο θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δύσκολες ώρες, ενώ μίλησε για δικαίωση της πολιτικής της Ν.Δ. «απ’ όλες τις πλευρές». Αναφερόμενος στο θέμα των ημερών, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «τώρα κατάλαβαν όλοι, ότι αν δεν αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή Ακίνητη Περιουσία του Δημοσίου, δεν μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Αλλά και τώρα ακόμα, δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο αξιοποίηση κι άλλο πράγμα το “ξεπούλημα” και η “εκποίηση”. Κι ας τους το υπογραμμίζουμε συνεχώς από πέρσι τον Ιούλιο».
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «έφτασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο! Ποιόν; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι’ αυτό… Τι να πει κανείς; Πρόκειται για αληθινό παραλήρημα».

Σε ό,τι αφορά το νέο κτίριο των γραφείων της Ν.Δ., ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι «είναι κάτι παραπάνω από εργασιακός χώρος. Είναι κέντρο συσπείρωσης, κέντρο συζητήσεων, είναι ζωντανός χώρος όπου άνθρωποι με κοινές αγωνίες και κοινά ιδανικά μαζεύονται καθημερινά, για να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν (…) Είναι ο δικός μας χώρος. Το σημείο αναφοράς μας».
Produced by