18
ΦΕΒ

Επίθεση ΣΥΝ στην κυβέρνηση για το Ελληνικό


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, εξαπέλυσε ο ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για «fast track ξεπούλημα» και «τσιμεντοποίηση» της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, «στα χέρια της κυβέρνησης έφτασε το σχέδιο Ασεμπίγιο για “πάρκο” με δυο γήπεδα γκολφ, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, εκθεσιακά, τεχνολογικά, συνεδριακά, εμπορικά κέντρα και ήπια οικιστική ανάπτυξη.

Επειδή οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, όταν λέμε πάρκο εννοούμε: Η όποια ελάχιστη επιχειρηματική δραστηριότητα να εξυπηρετεί το πράσινο και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός πρέπει να εκκινήσει αξιωματικά με τη διάθεση του χώρου στο σύνολό του στους πολίτες και στο πράσινο και μετά να εξεταστεί η αναγκαιότητα ελαχίστων εγκαταστάσεων».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ εκτιμά ότι αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης «ζημιά που θα γίνει στο λεκανοπέδιο της Αθήνας με τη δήθεν αξιοποίηση του Ελληνικού θα είναι αξεπέραστη», γι’ αυτό και την καλεί «αντί να τρέχει στην εξεγερμένη περιοχή του Αραβικού κόσμου και να καλεί τους Εμίρηδες να επενδύσουν αυτά που απομυζούσαν από τους πολίτες τους στη χώρα μας, υπακούοντας στην τρόικα, οφείλει να ακούσει την επιστημονική κοινότητα, τους τοπικούς θεσμικούς οργανισμούς και τους πολίτες της χώρας, όπως επιβάλουν οι δημοκρατικές αρχές».
Produced by