18
ΦΕΒ

Ολομέτωπη επίθεση Ντόρας σε Μπιρμπίλη και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει με τις χρηματοδοτήσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ, έπειτα από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν την κατάθεση στη Βουλή νέας ερώτησης προς την υπουργό Περιβάλλοντος από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε φέρει το ίδιο θέμα στη Βουλή και τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατέθεσε χθες η κα Μπακογιάννη αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, οι διαφόρων μορφών χρηματοδοτήσεις, ενισχύσεις ή χορηγίες της ΔΕΗ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση αγγίζουν μέσα σε μια δεκαετία τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα, όπως τονίζει η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., στην προηγούμενη ερώτησή της προς την υπουργό, στις 24 Νοεμβρίου 2010, είχε ζητήσει «να δοθούν στη Βουλή τα αναλυτικά στοιχεία των ετήσιων επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων ή δανείων της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωσης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων-ΔΕΗ, που έχει ιδρυθεί από την συνδικαλιστική οργάνωση». Απαντώντας τότε η υπουργός είχε αναφέρει ότι ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία και θα ελεγχθεί η νομιμοποιητική βάση των καταβολών. Ωστόσο, η κα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι όπως προκύπτει από το δημοσίευμα στο διαδίκτυο, «την ώρα που η υπουργός απαντούσε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με υπεκφυγές, είχε πλήρη γνώση από έγγραφη ενημέρωση της ΔΕΗ των αναλυτικών στοιχείων των διαφόρων μορφών χρηματοδοτήσεων, ενισχύσεων ή χορηγιών της επιχείρησης στη συνδικαλιστική οργάνωση η οποία μέσα σε μια δεκαετία αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ». Συμπληρώνει, δε, ότι «πέρα από το δάνειο των 500.000 ευρώ της επιχείρησης της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μέσα στο 2010 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις έφτασαν το ύψος των 3,1 εκατομμύρια ευρώ».

Η κα Μπακογιάννη τονίζει ότι «αν αυτές είναι οι χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια χρονιά μεγάλης ύφεσης για όλη την αγορά, σημαντικών περικοπών των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων και σημαντικών αυξήσεων των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους καταναλωτές, η στάση της κυβέρνησης, της ΔΕΗ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων είναι προκλητική και προσβλητική για την κοινωνία. Η δε απόκρυψη τους από την υπουργό αποτελεί ύβρη για την Βουλή».
Produced by