22
ΦΕΒ

Διμέτωπη επίθεση από την Ντόρα Μπακογιάννη


Σε δύο μέτωπα στρέφει τα βέλη της κριτικής της η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό. Στο στόχαστρο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν μπει τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ν.Δ., με αφορμή κυρίως τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Μέσα από παρεμβάσεις της, αρθρογραφία στον Τύπο και εμφανίσεις στην τηλεόραση, η κα Μπακογιάννη κατηγορεί τα δύο κόμματα για «λαϊκισμό» και θέτει ως στόχο να αναδείξει, σε αντιδιαστολή, την πρόταση του κόμματός της ως υπεύθυνη στάση απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Στο πλαίσιο της κριτικής της, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. κάνει λόγο για μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην πολιτική που εφαρμόζει, γεγονός που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο, ενώ καταγγέλλει τη Ν.Δ. για απομάκρυνση από βασικές προγραμματικές θέσεις της. Αποδίδει στο «απαξιωμένο» πολιτικό σύστημα ευθύνες για την κατάσταση της χώρας και εκφράζει ανησυχία για την κοινωνική συνοχή της χώρας και την πολιτική βιωσιμότητα του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Η κα Μπακογιάννη αναμένεται να συνεχίσει στους ίδιους τόνους τις παρεμβάσεις της, ενώ θα συνεχίσει και τις περιοδείες της σε όλη τη χώρα. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα, όπου είχε επαφές στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά είχε και την ευκαιρία να κάνει γνωστές τις θέσεις του κόμματός της για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Στη ΔΗ.ΣΥ. κάνουν λόγο για θετική ανταπόκριση των πολιτών, ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και δίνουν στο κόμμα της κας Μπακογιάννη χαμηλά ποσοστά, που δεν επιτρέπουν την είσοδό του στη Βουλή, σχολιάζουν με νόημα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για το κόμμα και στέλνουν μήνυμα ότι η πιο έγκυρη δημοσκόπηση είναι η ψήφος των πολιτών, που εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα δώσει ποσοστό-έκπληξη στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Produced by