25
ΦΕΒ

Ντόρα: Μισές δουλειές στις διαρθρωτικές αλλαγές


Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την ότι «κάνει μισές δουλειές στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες για να έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη», με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Η κα Μπακογιάννη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν, το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι τα ελλείμματα δεν έχουν ακόμα μειωθεί» και συνεχίζει: «Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει πως θα μειώσει τα ελλείμματα, όχι πλέον με οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς με μείωση του κράτους, παλινωδεί και κάνει μισές δουλειές στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες για να έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη».

Και η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Την ίδια ώρα με την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα και την αδυναμία της να περικόψει την φοροδιαφυγή , στραγγαλίζει και εξουθενώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, που είναι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσει ο λαϊκισμός και να κάνουμε επιτέλους το καθήκον μας έναντι του λαού και του έθνους. Χρειάζεται όμως πολιτικό θάρρος και στοιχειώδης εθνική συνεννόηση».
Produced by