25
ΦΕΒ

Μετωπική Παπανδρέου – Τσίπρα στη Βουλή


Σε μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή ερώτησης που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιώργο Παπανδρέου, για το αν είχε ζητήσει «μυστικά» από τον επικεφαλής του ΔΝΤ τη βοήθεια του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «εθελοδουλία», τονίζοντας ότι εθελοντικά η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ και ότι «πυροβόλησε» την ελληνική κοινωνία «με σιγαστήρα για να μην σας πάρουν χαμπάρι».

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΝ «σχολιαστή κουτσομπολιών», ξεκαθαρίζοντας ότι «θα έχω επαφές με οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον αυτό είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού», ενώ αναφορικά με τις επαφές που είχε με τον κ. Στρος Καν είπε ότι σε αυτές έγιναν «αξιολογήσεις για όλα τα πιθανά σενάρια, οι οποίες δε θα μπορούσαν να γίνου δημοσίως, καθώς θα δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στην πρόταση Τσίπρα να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας προσφεύγοντας στο λαό με δημοψήφισμα , τόνισε ότι «ξέρουμε από διαπραγματεύσεις, ξέρουμε πώς θα προωθήσουμε τα συμφέροντά μας ξέρουμε και τις δυσκολίες».
Produced by