28
ΦΕΒ

Ντόρα: «Επενδύει στον εθνικισμό και την αδιαλλαξία ο Γκρουέφσκι»


Την έντονη αντίδραση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι ότι η κυβέρνηση της χώρας του είχε αποδεχθεί την πρόταση που είχε υποβάλει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μερικές ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008, για ονομασία της γείτονος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η κα Μπακογιάννη, «οι δηλώσεις του κ. Γκρουέφσκι αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι ενόψει της διεξαγωγής εκλογών στη χώρα του επενδύει και πάλι στον εθνικισμό και την αδιαλλαξία, που οδήγησαν την ΠΓΔΜ στο περιθώριο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γκρουέφσκι γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο της απόφασης της Συνόδου του Βουκουρεστίου, από το οποίο καμία ελληνική κυβέρνηση, αλλά και καμία σύμμαχος χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ξεφύγει. Έστω και τώρα χρήσιμο θα ήταν να πει ο κ. Γκρουέφσκι την αλήθεια στο λαό του, για να μπορέσει να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο της απόφασης του Βουκουρεστίου, που θα ωφελήσει και τους δύο λαούς».
Produced by