01
ΜΑΡ

Ανησυχία Ντόρας για τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη


Την έντονη ανησυχία της για τα αποτελέσματα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της Ευρωζώνης, εκφράζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, που επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας «εθνικού μετώπου».

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κα Μπακογιάννη μίλησε για υπαρκτό κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης, ενώ εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν εξελίσσεται όπως περιμέναμε. Όπως είπε, «χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των ελληνικών δυνάμεων, χρειάζεται ένα μήνυμα συνολικής αξιοπιστίας της Ελλάδας». Τόνισε, δε, ότι στέλνουμε στους εταίρους μας την εικόνα μιας πολιτικής ηγεσίας που παραπαίει, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αν δεν πάει κάτι καλά στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, θα έχει ευθύνες όλο το πολιτικό σύστημα».

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα επιμείνει το επόμενο διάστημα ιδιαίτερα στο θέμα της αξιοπιστίας της πολιτικής και της υπευθυνότητας, σε αντιδιαστολή με το λαϊκισμό για τον οποίο καταγγέλλει τα άλλα κόμματα. Παράλληλα, τάσσεται ξεκάθαρα κατά των πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι θα κάνουν ζημιά στην οικονομία.

Τις θέσεις της αυτές η κα Μπακογιάννη τις καταθέτει τόσο μέσα από τις καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις της όσο και στις περιοδείες που κάνει σε όλη την Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. περιόδευσε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου είχε συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς της τοπικής κοινωνίας και εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων. Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «ούτε την ελληνική οικονομία, ούτε τη μεγάλη και δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας θα υπηρετούσε μια τρίμηνη τουλάχιστον αναστάτωση στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η κα Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία της ΔΗ.ΣΥ. στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, ενώ είχε συναντήσεις με πολίτες που δραστηριοποιούνται στις Ομάδες Πρωτοβουλίας του κόμματος σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Καβάλα, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Συμμαχίας.
Produced by