01
ΜΑΡ

ΔΗ.ΣΥ.: «Πρόκληση» ο δανεισμός ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


Για «πρόκληση» και για «αντιδημοκρατική πρακτική» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τον τραπεζικό δανεισμό των δύο μεγάλων κομμάτων, με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Οικονόμου, τονίζει ότι «σε μια περίοδο που οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την πραγματική οικονομία, οδηγώντας σε ασφυξία τις επιχειρήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δανείζονται εκατομμύρια ευρώ με ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση μέχρι και το 2016. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και συνιστά πρόκληση».

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, «η εγγύηση με βάση την κρατική χρηματοδότηση που ξεπερνά την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, είναι παράλογη και αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική, αφού προεξοφλεί το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, βάση του οποίου διαμορφώνονται οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων. Τα υψηλά δάνεια από κρατική τράπεζα, που πρόσφατα απέτυχε στα stress tests και που η διοίκηση της διορίζεται από τις ηγεσίες των κομμάτων που δανείζονται, συνιστά φαινόμενο διαπλοκής και είναι σε βάρος των μετόχων τους και των φορολογούμενων πολιτών».
Produced by