01
ΜΑΡ

Μαρκογιαννάκης: Δεν προτίθεμαι να γίνω «Ιφιγένεια» για τη Siemens


Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens , ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο βουλευτής και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιάννακης.

«Το πρόβλημα με αφορά προσωπικά, αφού προτείνεται η περαιτέρω έρευνα για σειρά δήθεν παρανομιών που διέπραξα και οι οποίες, διανθισμένες με πολλά κοσμητικά, αναφέρονται στο πόρισμα. Για μένα που γνωρίζω όσο κανείς άλλος την αλήθεια, είναι επιβεβλημένο να κάνω ό,τι μπορώ, μέσα στα πλαίσια της σοβαρότητας, προκειμένου να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να πω την άποψη μου για όσα αδίκως, προπετώς και φοβάμαι σκοπίμως, μου καταμαρτυρούν».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει μάλιστα ότι «κατά τον κανονισμό της Βουλής ( αρθ. 148 & 2) για να εγγραφεί το πόρισμα στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προς συζήτηση απαιτείται πρόταση του 1/5 του συνόλου των Βουλευτών. Στην πράξη μέχρι τώρα σε παρόμοιες περιπτώσεις η συζήτηση στη Βουλή γινόταν μετά από λίγες μέρες, αφ’ ότου το πόρισμα υπεβάλετο στον κ. Πρόεδρο της Βουλής. Εν προκειμένω όμως, αν και παρήλθε ήδη μήνας, όχι μόνο δεν έχει ζητηθεί η εγγραφή στην ημερήσια διάταξη, όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, αλλά αρχίζει και συζητείται ευρέως ότι στις προθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, που έχουν τον απαραίτητο αριθμό Βουλευτών για να το ζητήσουν, είναι να μην γίνει κάτι τέτοιο».

Κλείνοντας, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνει προς τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων: «Πιστεύω ότι συμμερίζεστε την άποψη πως
καμιά σκοπιμότητα δεν μπορεί να στηρίζεται σε σύγχρονες Ιφιγένειες. Εγώ πάντως το ρόλο αυτό δεν προτίθεμαι σε καμιά περίπτωση να τον αποδεχτώ».
Produced by