01
ΜΑΡ

Πεταλωτής: «Όσοι απεργάζονται σενάρια εκλογών έχουν τους δικούς τους λόγους»


Κατηγορηματικά διέψευσε για μία ακόμα φορά τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι εκλογές «δεν εξυπηρετούν κανέναν που σκέφτεται τον τόπο μας και όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια έχουν τους δικούς τους λόγους».
 
Ο κ. Πεταλωτής στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει «υψηλός βαθμός σύμπνοιας και συμπόρευσης», καθώς εκτίμησε ότι χωρίς αυτά τα στοιχεία καμία κρίση δεν ξεπερνιέται.

Με αυτή την αφορμή, μάλιστα, άφησε αιχμές για τη στάση τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ , τονίζοντας ότι «την όποια αποδοκιμασία και την όποια διαφορετική άποψη απέναντι σε απόψεις του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών ή οποιουδήποτε πολίτη, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να τις υποδαυλίζει, ούτε να τις επενδύει με βίαιους τρόπους και με μια διάθεση στρατηγικής αποσύνθεσης και κατάστασης μπάχαλου».

Κάλεσε, δε, την ηγεσία της Ν.Δ. να τοποθετηθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, σχολιάζοντας ότι «επίλεκτα στελέχη της, και μάλιστα με ανώτερες θέσεις μέσα στον κομματικό μηχανισμό, πολλές φορές και δημοσίως παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες να οδεύουν προς την αυτοδικία και σε άκρατο λαϊκισμό με διάφορες και συγκεκριμένες κινήσεις».

«Αυτό που μας αφορά είναι η πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις από τη δεξιά μέχρι την αριστερά, να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα για να βγούμε από την κρίση, κρατώντας φυσικά ο καθένας τις ιδεολογικές και πολιτικές του προσεγγίσεις», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος καυτηρίασε απόψεις όπως αυτή του Αλέκου Αλαβάνου ότι «η πλατεία Συντάγματος θα γίνει πλατεία Καΐρου», σημειώνοντας ότι από πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να ακούμε πολιτικές προτάσεις.

Produced by