02
ΜΑΡ

Ν.Δ.: Η πολιτική του Μνημονίου έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος


Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η προσπάθεια που γίνεται δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα».

«Πρώτη φορά ακούω τέτοια δήλωση. Μέχρι τώρα έλεγαν όλοι πως πηγαίνουμε καλά», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας πως τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ του κόμματος είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Αφού ο κ. Πεταλωτής έχει δηλώσει πως δεν λένε ψέματα στον λαό, τι εννοούν οι βουλευτές;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική του Μνημονίου έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος . Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους την περίοδο 2010-2011 έφτασε το 14,7%, όταν την περίοδο 2004-2009 βρισκόταν στο 4,9%. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο , προβλέποντας νέα, σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση, καθώς εκτίμησε ότι με βάση το Μνημόνιο η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, επιπλέον του κανόνα 1 προς 5, θα πρέπει να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε από την κυβέρνηση διευκρινήσεις «από πού θα βρει αυτά τα 600 εκατ. Είναι περικοπές , είναι επιδόματα, είναι συντάξεις; Σύντομα θα μάθουμε τη λυπητερή».


Produced by