02
ΜΑΡ

Συνάντηση Παπούλια-Παπαρήγα - Η γ.γ. του ΚΚΕ ζητεί τη νομιμοποίηση των 300 απεργών πείνας


Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών-απεργών πείνας ζήτησε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την αγωνία της για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα των απεργών πείνας, κάλεσε την κυβέρνηση "να χρησιμοποιήσει, επιτέλους, το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά" και πρόσθεσε: "Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Ξέρουμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει "γινάτι" πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει".

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε χαρακτηρίσει "παγκόσμιο" το πρόβλημα της μετανάστευσης, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ είχε σημειώσει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί πλέον σε εθνικό επίπεδο. "Αριθμητικά είναι περισσότεροι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς τις χώρες της Ασίας παρά αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη. Απλά, τώρα στην Ευρώπη της περισσεύουν εργατικά χέρια και φαίνονται πολλοί", τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκαν ακόμη στη χθεσινή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας "Δίας", χαρακτηρίζοντάς το τραγικό περιστατικό ενώ η κα Παπαρήγα διερωτήθηκε "κατά πόσο αυτοί οι αστυνομικοί ήταν επαρκώς έμπειροι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιους κινδύνους".

Produced by